Musk minden fillért meg szeretne fogni

Elon Musk tegnap egy az összes alkalmazottnak kiküldött emailben leírta, hogy ismét radikális költségcsökkentést kíván végrehajtani, ezért alaposan meg kell vizsgálják a Tesla összes kiadását, legyen az bármilyen apró, az alkatrész beszerzésektől a munkabéreken keresztül az utazási költségekig és bérleti díjakig.

Az idei első negyedév végén a Tesla 2,2 milliárd dolláros készpénz állománnyal rendelkezett, amelyről Musk így vélekedett: „Ez rengeteg pénznek tűnik, azonban valójában csupán 10 hónapra elég, ha a továbbiakban is ugyanolyan tempóban égetjük a pénzt, mint az előző negyedévben.”

A cég alkalmazottai néhány etet kaptak, hogy megoldást találjanak a költségek csökkentésére. A gyakorlatban az a tervük, hogy Zach Kirkhorn, az új vezérigazgató személyesen fog ellenőrizni és engedélyezni minden egyes tételt, Elon Musk pedig minden tizediket személyesen is megnézi. Ez Musk szerint is nagyon kemény erőfeszítés lesz, de szükséges ahhoz, hogy a Tesla pénzügyileg is fenntartható pályára álljon.

Tesla negyedéves eredmények (Forrás: marketrealist.com)

Nem ez az első ilyen intézkedés a vállalat életében, tavaly, amikor a Model 3 gyártásának felfuttatása (a napi 1000 példány elérése) volt a cél, akkor is hasonló költségcsökkentést hajtottak végre.

EZT OLVASTAD MÁR?  „Vérfürdő lesz a shortok között!” - Mire készül Elon Musk?

További pénzügyi információ, hogy a hónap elején a Tesla egy hatalmas, 2,7 milliárd dolláros tőkeemelést is végrehajtott.

Elektromos autót használsz?