Főoldal » üzlet » Musk minden fillért meg szeretne fogni

Musk minden fillért meg szeretne fogni

Elon Musk tegnap egy az összes alkalmazottnak kiküldött emailben leírta, hogy ismét radikális költségcsökkentést kíván végrehajtani, ezért alaposan meg kell vizsgálják a Tesla összes kiadását, legyen az bármilyen apró, az alkatrész beszerzésektől a munkabéreken keresztül az utazási költségekig és bérleti díjakig.

Az idei első negyedév végén a Tesla 2,2 milliárd dolláros készpénz állománnyal rendelkezett, amelyről Musk így vélekedett: „Ez rengeteg pénznek tűnik, azonban valójában csupán 10 hónapra elég, ha a továbbiakban is ugyanolyan tempóban égetjük a pénzt, mint az előző negyedévben.”

A cég alkalmazottai néhány etet kaptak, hogy megoldást találjanak a költségek csökkentésére. A gyakorlatban az a tervük, hogy Zach Kirkhorn, az új vezérigazgató személyesen fog ellenőrizni és engedélyezni minden egyes tételt, Elon Musk pedig minden tizediket személyesen is megnézi. Ez Musk szerint is nagyon kemény erőfeszítés lesz, de szükséges ahhoz, hogy a Tesla pénzügyileg is fenntartható pályára álljon.

Tesla negyedéves eredmények (Forrás: marketrealist.com)

Nem ez az első ilyen intézkedés a vállalat életében, tavaly, amikor a Model 3 gyártásának felfuttatása (a napi 1000 példány elérése) volt a cél, akkor is hasonló költségcsökkentést hajtottak végre.

További pénzügyi információ, hogy a hónap elején a Tesla egy hatalmas, 2,7 milliárd dolláros tőkeemelést is végrehajtott.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.