Jelentős javulás előtt a Tesla akkumulátorai

Néhány hónapja már tudjuk, hogy a Tesla és a Maxwell előrehaladott tárgyalásokat folytat a Maxwell Tesla általi felvásárlásáról. A hét elején a Tesla megtette a végleges ajánlatát, tegnap éjjel pedig kiadtak egy sajtóközleményt, amelyben közölték a tranzakció sikeres lezárását. Az autógyártó 235 millió dollár értékben adott át részvényeket, hogy megszerezze a Maxwell feletti felügyeletet, így mostantól a Tesla Maxwell tulajdonosa.

A Tesla Model 3 cellái. Forrás: Tesla

A Maxwell az ultrakapacitások gyártásáról ismert, de az utóbbi időben a száraz elektródás akkumulátorokkal kapcsolatban is biztató eredményekről számoltak be. A Tesla a Maxwell eredményeit felhasználva a jelenlegi Li-ion akkumulátor cellák kapacitásának jelentős növelésében reménykedhet, egész pontosan a jelenlegi akkumulátorokhoz képest az energiasűrűség 15-100% közötti mértékben növekedhet, amellett, hogy még 1500 ciklust követően is 90% feletti állapotban maradhatnak a cellák.

A vállalat felvásárlása azért is nagyon fontos lépés, mert ezzel a Tesla nehezen behozható előnyre tehet szert a többi autógyártóval szemben az akkumulátor technológia területén.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hogy bírja a sárdagonyát egy Tesla Model X?

Elektromos autót használsz?