Elektromos retro motor Svédországból

A Regent motorkerékpár gyárat 2018-ban alapította Svédországban Jonathan Åström, hogy egy vintage köntösbe bújt modern, villanymotorral hajtott motorkerékpárt dobjon a piacra. A prototípus Stockholmban az MC Mässan motorkiállításon mutatkozott be idén tavasszal, és mivel a közönség jól fogadta, 2019. május 10-én bemutatták a motorkerékpár piacképes változatát is.

Regent NO.1. elektromos motorkerékpár Svédországból

A Regent No. 1. motorkerékpár a tervek szerint kerek egy évvel a bemutató után, 2020 májusában kerülhet a piacra. A küllős kerekeivel és egész kialakításával retro megjelenésű jármű az elektromos meghajtás mellett a részletekben is tartalmaz jövőbe mutató megoldásokat, ilyen például a LED fényszóró és a motor műszerfalát jelentő érintőképernyős infotainment rendszer, bár míg a lámpákat sikerült a motor stílusához illő házba szerelni, ez utóbbi kissé megtöri a vintage stílust, amiért talán kárpótol, hogy még GPS navigációt is biztosít.

A motorkerékpár műszaki jellemzői tetszetősek: A 72 V feszültségű, 80 Ah, 6 kWh-s akkumulátor 150 km hatótávolságot biztosít. A meghajtásról a hátsó kerékbe szerelt elektromos agymotor gondoskodik, melynek tartós teljesítménye 11 Le, rövid időre azonban 20 Le leadására is képes, így a 130 kg tömegű motorkerékpár végsebessége 130 km/h.

 

A motorkerékpár vázszerkezete acélból készült, ülése kétszemélyes. A megállásról a regeneratív fékrendszer mellett blokkolásgátlós tárcsafékek gondoskodnak. A lopásvédelemről a beépített GPS gondoskodik, azaz elküldi a motorkerékpár helyzetét a tulajdonosnak.

A motorkerékpár már előrendelhető, ráadásul az első 100 megrendelő 10% kedvezményt is kap a 9500 eurós vételárból, de aki rendelni szeretne igyekezzen, ugyanis a cikk írásának időpontjában 78 példány már gazdára talált a 100 darabból.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.