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
auto
2024. 03. 19. kedd

Ha tudom, hogy csak egy verseny kell, hogy Debrecenben legyen villámtöltő, akkor már két éve kiírtam volna. Egy hónap sem telt el azóta, hogy versenyt hirdettünk a töltőtelepítés terén idehaza érdekelt cégeknek debreceni villámtöltő témában. Eddig ugyanis az a rendkívül érthetetlen helyzet állt fenn, hogy a második legnagyobb lélekszámú magyarországi városban egyetlen olyan nyilvános villámtöltő sem üzemelt, amin egy CCS rendszerű, tehát az európai szabványt támogató elektromos autót fel lehetne tölteni. Tudtuk, hogy számos cég tervezgetett már a városban töltőt telepíteni, köztük az önkormányzat is a Jedlik Ányos terv keretében kiírt pályázaton elnyert pénzből, de hiába teltek-múltak az évek, a töltőt egyik társaság sem tette le. Pedig erre a töltőre annál is inkább szükség van, mert a fővárosból odavezető út mentén még annyi töltési lehetőség sincs, mint Debrecenben. (A városban eddig csak egy CHAdeMO villámtöltő és néhány AC töltő szolgálta az elektromobilitást.)

Ma azonban minden megváltozott, amikor a Decathlon és a Mobiliti együttműködésében készülő villámtöltő hálózatnak bekapcsolták a debreceni állomását. A cívis várost ez a töltő bekapcsolta az elektromobilitás vérkeringésébe. Nem kell ezek után Nagyvárad felé kerülnie, aki Hódmezővásárhelyről Nyíregyházára akar eljutni egy Volkswagennel, és nem kell már az Audi e-tronnal sem plusz kitérőt tenni, hogy tölteni lehessen.

Mi jár a nyertesnek?

  • A dicsőség, hogy megoldott egy olyan problémát, ami az elmúlt 5 évben senki másnak nem sikerült.
  • Az eredményről beszámoltunk a Villanyautosok.hu-n.
  • Egy hónap ingyen reklámot kap a töltőnek a Villanyautosok.hu-n.
  • Országos villanyautós találkozót szervezünk a töltőnél, megünnepelve ezt a mérföldkövet.

Gratulálunk a Mobilitinek és a Decathlonnak az első debreceni villámtöltőhöz,
illetve köszönjük, hogy összefogtak, és beüzemelték ezt a hiánypótló helyszínt!

Ezúton szeretnék minden környékbeli és távolabbról érkező villanyautóst meghívni

2019. június 29-én szombaton délelőtt 10 órára

Debrecenbe a Decathlon áruház parkolójába egy találkozóra. Az eseményen szeretettel látunk minden környékbeli és távolabbról érkező villanyautóst és plugin hibridet használót, illetve mindenkit, aki érdeklődik az elektromobilitás iránt.

Ha tervezel jönni, akkor azt kérlek jelöld az esemény Facebook oldalán!

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.