Működik Debrecenben a Decathlon – Mobiliti villámtöltő

A korábban nyilvánosságra hozott lista végére ért az NKM Mobilitás Kft a Decathlon áruházak parkolóiban a töltők telepítésével, a mai napon végre Debrecenben is bekapcsolták a töltőket. Ez talán a legfontosabb eddigi Decathlon helyszín, mivel Debrecenben és vonzáskörzetében ez az első és egyetlen CCS szabványos DC villámtöltő, eddig csak egy Nissan támogatással telepített CHAdeMO szabványos villámtöltő működött a városban, így végre az is elindulhat Budapestről Debrecenbe, aki nem tervezi ott tölteni az éjszakát, hogy közben a város egyik AC töltőjén töltse fel az autója akkumulátorát.

(fotó: Juhász Imre)

Ahogy a Decathlon áruházaknál már megszokott, Debrecenbe is egy Tritium gyártmányú CCS és ChaDeMo csatlakozóval rendelkező DC villámtöltő, valamint egy Ensto gyártású 2 db Type2 aljzattal ellátott AC töltő került. A Decathlon áruház töltője nem csak a városba látogatók, de az útutazók számára is remek helyen van, mivel az M35 autópálya legközelebbi lehajtója csupán 3 kilométerre található, így nem szükséges a belvárosba beautózni a töltéshez.

Decathlon – NKM-Mobiliti Debrecen (Fotó: Juhász Imre)

A debreceni Decathlon áruház parkolójában lévő DC villámtöltő díjazása megegyezik a Mobiliti egyéb helyszíneken lévő villámtöltőivel, a töltési díj perc alapú, 50 Ft-ba kerül minden megkezdett perc. A töltés az NKM TöltőPont alkalmazásból és a kulcstartó alakú fizikai ügyfélkulccsal is indítható. A töltés díját bankkártyával egyenlíthetjük ki, melyet az alkalmazásban korábban regisztráltunk. Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazás nem fér hozzá a bankkártyánk adataihoz, csak a fizetéshez szükséges adatokat kapja meg titkosítva a banktól, így a bankkártya alkalmazásban tárolása teljesen biztonságos. Az alkalmazás használatával már megérkezés előtt ellenőrizhetjük, hogy éppen szabad-e a töltő. Az AC töltés egyelőre díjmentes, de a töltés indításához itt is szükség van az alkalmazásra vagy a fizikai kulcsra.

Decathlon – NKM-Mobiliti Debrecen (Fotó: Juhász Imre)

Debrecennel együtt a két cég már 12 közös töltési helyszínnel rendelkezik, melyek mind autópályák vagy főutak mentén, illetve főutak kereszteződésénél találhatók:

Ezeken felül a Mobiliti Hatvanban a Decathlon webáruházának átvételi pontján és további 2, egyelőre meg nem nevezett Decathlon helyszínre tervez villámtöltőt telepíteni.

A Decathlon autópálya közeli helyszínein kívül az NKM-Mobiliti az M5 autópálya déli szakaszán Balástya közelében, illetve az M7-es határ közeli szakaszán Sormás mellett is üzemeltet az autópályáról könnyen és gyorsan megközelíthető töltőket. A villámtöltőkön felül a szolgáltató több mint 50 AC töltőt üzemeltet országszerte, amelyek használata egyelőre ingyenes. A cég AC töltő hálózata jelentős bővülés alatt áll, mivel Spar áruházak parkolóiba kerül 17 helyszínre összesen 33 db töltő, melyek közül az első 5 Tatán már működik is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.