Felavattuk a debreceni villámtöltőt

Szombat délelőtt egy kötetlen találkozó keretben avatták fel a Villanyautósok Közösségének tagjai Magyarország második legnagyobb városának első többszabványú villámtöltőjét. A Mobiliti által a Decathlon parkolójába telepített 50 kW-os Tritium töltő a CHAdeMO protokoll mellett a CCS-t is támogatja, így az európai szabványként is ismert töltőcsatlakozóval rendelkező autókkal is átutazhatóvá vált Hajdú-Bihar megye. Nem elhanyagolható továbbá, hogy immár a Teslák is tölthetővé váltak a városban, ugyanis a stadion mélygarázsában lévő egyetlen CHAdeMO töltőt az üzemeltető átalakítóval nem engedi használni. A villámtöltő mellett, ahogy azt a többi Mobiliti helyszínen már megszokhattuk, itt is áll egy 2×22 kW-os AC töltő is, ami remek tartalék, ha a DC töltő foglalt vagy netán elromlott.

A találkozón több mint 20 autó és számtalan az elektromobilitás iránt érdeklődő autós vett részt. Az eseményre Budapestről és környékéről illetve Miskolcról is jöttek tagok villanyautóval, de akadt olyan is, aki Székesfehérvárról érkezett. Az áruház parkolójában remek büfé működik, ahol a töltés ideje alatt az utazók is jól lakhatnak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.