Miskolc 30 km-rel közelebb került Budapesthez

A mai napig egy kisebb akkus elektromos autóval Budapestről eljutni Miskolcra, Debrecenbe, Nyíregyházára vagy bármelyik kelet-magyarországi településre komoly kalandot és fél napos programot jelentett az M3 autópályának nevezett töltősivatagon keresztül. Miskolc még viszonylag jó helyzetben van, ebben az irányban csupán 165 km-t kell kamion mögött araszolva megtenni a két legközelebb töltő között, Debrecenbe vagy Nyíregyházára indulva 230 km-t kellene töltés nélkül autózni.

Egyedül az M3 autópályája mentén nincs egyetlen DC töltő sem

Néhány hete már látjuk a megoldást, de nagyon sokat kellett arra várni, hogy be is kapcsolják. Hihetetlen, hosszú évek óta várunk erre és most végre megtörtént. Ugyan csak egy (elméletileg) 22 kW teljesítményű DC töltő, amit végre bekapcsoltak Gyöngyösön a Kármán József utca 4 előtt, de már ez is hatalmas segítség. Köszönjük e-Mobi!

Budapest – Miskolc között eddig csak Egerben volt DC villámtöltési lehetőség, mostantól Gyöngyösön is van

A mai naptól Miskolc már csak 195 km Budapesttől az eddigi 226 km helyett a villanyautósoknak is. Mostantól már csak 6 km-rel kell hosszabb utat megtennünk, mint egy környezetszennyező autóval kellene. A 6 km kerülő miatti extra utazási időt egyelőre felesleges számolgatni, mert a sivatag egyetlen oázisa jó eséllyel nagyon sokszor lesz foglalt, így a töltési időhöz az egyetlen töltőnél sorakozással töltött, előre nem tervezhető időt is hozzá kell adnunk.

Hyundai Konával eddig is átjárható volt a töltősivatag, de az új töltőnek köszönhetően a kisebb akkumulátoros autókkal is elérhető lett Magyarország keleti régiója (Gyöngyös, Kármán József utca 4. e-mobi 22 kW DC gyorstöltő – Fotó: Juhász Imre)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.