Taroltak a villany SUV-k a német díjkiosztón

Bár a Das Goldene Lenkrad, a német Bild újságok Arany Kormánykerék nevű díjának gáláján kétségkívül a Model 3 és Elon Musk keltették a legnagyobb visszhangot (a Model 3 díjáról itt, Musk bejelentéséről pedig itt irtunk), akadt még két díjazott, amelyekről muszáj beszélnünk.

Az I-Pace és az e-tron taroltak az SUV kategóriában.

Nem háziverseny

Végre eljutottunk oda, hogy a villanyautók nem a kispadon ülve, háziversenyben, külön kategóriában indulnak, hanem a belsőégésű versenytársaikkal megmérkőzve győzedelmeskednek kategóriájukban.

A sort a Jaguar I-Pace kezdte, amely a Seat Taracco és az Audi Q3 előtt végzett a közepes méretű SUV-k kategóriájának élén. A német VW konszern két versenyzője ellenében úgy nyert az I-Pace, hogy árban a duplájába kerül mint a két másik autó.

A nagyméretű SUV-k között az Audi e-tron győzedelmeskedett az új Jeep Wrangler és a BMW X5 ellenében. A zsűri hangsúlyozta, hogy már az első méterek után egyértelmű volt, hogy a villanyautó mennyire más, mennyivel nagyszerűbb vezetési élményt nyújt mint belsőégésű motorral hajtott társai és a győzelem a változások fontos jele.

Gratulálunk a villanyos győzteseknek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.