Cáfolja a Mercedes az EQC gyártási számának felezéséről szóló pletykát

Cáfolja a Mercedes-Benz a Manager Magazin által tegnap közzétett állításokat, miszerint felére csökken az idén gyártani tervezett tisztán elektromos EQC sportterepjárók darabszáma. A német magazin információi szerint a korábban megígért 60 ezer példányból mindössze csupán 30 ezer készülhet el 2020-ban, mivel az akkumulátorok beszállításáért felelős LG Chem nem képes annyi aksit termelni, amennyire a német autógyártónak szüksége van.

A Mercedes-Benz azonban egy közleményben reagált, és elmondta, hogy a gyártási terv nem lett megfelezve, hanem marad a régi, igaz a gyártó nem 60 ezer, hanem „körülbelül 50 ezer” villanyautó megépítéséről tesz említést. Hozzátette viszont a Merci, hogy jelenleg valóban nem tudja kielégíteni az elektromos SUV iránt támasztott keresletet, ezért valóban csak az előre kiválasztott vásárlókra koncentrált, ám azt nem erősítette meg, hogy a 2019-re tervezett 25 000 darabból valóban csak 7000 EQC készült el. A Reuters az LG-t is megkereste, de egyelőre nem kapott választ.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.