Genf 2020: Škoda Octavia RS iV PHEV

Sajnos idén elmarad a Genfi Autószalon a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, a fontosabb bemutatókat ezért online tartják meg, így történt ez a Škoda esetében is.

Škoda ENYAQ

Az új, tisztán elektromos, MEB-platformra épülő ENYAQ sorozatgyártású változatának leleplezésében reménykedtünk, azonban ennek a modellnek csak a sziluettjét láthattuk, amely megerősíti azokat a korábbi pletykákat, hogy a Škoda Vision iV koncepcióautó sportos hátuljával ellentétben a sorozatgyártásba kerülő ENYAQ tágasabb csomagteret kap majd.

Škoda Vision iV tanulmányautó

A mai virtuális Škoda bemutatón be kellett érnünk az Octavia RS iV konnektorról töltető hibrid modelljének leleplezésével.

A sportos PHEV tervezésekor a vezetési élmény, a mindennapok praktikuma és a fenntarthatóság hármasa állt a középpontban. Az autó a villanymotor mellett egy 1,4 TSI benzinmotort is tartalmaz, így a rendszer teljesítménye 180 kW, nyomatéka 400 Nm, amit 6 fokozatú DSG sebességváltó visz az útra. A hibrid Octavia RS az első kerekeket hajtja, a villanymotornak köszönhetően a nyomaték az első pillanattól rendelkezésre áll.

 

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.