Lefújták a Genfi Autószalont

Közegészségügyi okok miatt nem lesz megtartva az idei Genfi Autószalon, jelentették be a szervezők ma délelőtt egy hivatalos sajtótájékoztató keretében, és azóta a közlemény is felkerült az esemény honlapjára. A koronavírus villámgyors európai terjedésére való tekintettel már napokkal ezelőtt felmerült a kérdés, hogy mi legyen az eddig 89 alkalommal megrendezett nagy hírű autós rendezvény sorsa – a legutóbbi hírek szerint tegnap még csak a nyilvánosság számára fenntartott napok (március 5-15.) lettek volna lefújva, de az autógyártók lehetőséget kaptak volna termékeik bemutatására a sajtónapokon.

Forrás: GIMS

A svájci kormány azonban ma reggel egy rendkívüli gyűlés után elrendelte minden olyan rendezvény betiltását, melyen több mint 1000 fő vesz részt. Az intézkedés legalább március 15-éig érvényben marad, ám a Genfi Autószalon ennek visszavonása után sem lesz megtartva, hiszen az esemény elhalasztása a számtalan résztvevővel való egyeztetés és bonyolult szervezés miatt képtelenség – hangzott el a sajtótájékoztatón. Így az autóshowt legközelebb csak jövő márciusban tudják meglátogatni az érdeklődők. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a döntés nem az övék, hanem a kormányzaté, akik azután határoztak az autószalon visszamondása mellett, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma csütörtökön kilencre nőtt az országban. A már megvásárolt jegyek árát a szervezők visszatérítik.

EZT OLVASTAD MÁR?  Megnyílt az első 150 kW-os elektromos autó töltő Svájcban

Nem a genfi autószalon az egyetlen rendezvény, ami a koronavírus áldozata lett. Februárban elmaradt a barcelonai Mobile World Congress és a jokohamai CP+ is, de a főleg ázsiai kiállítókra támaszkodó kölni Photokina május végi megrendezése is veszélybe került.

Elektromos autót használsz?