Főoldal » elektromosautó-töltés » Teapont: átadták Hajdúszoboszló első villámtöltőjét

Teapont: átadták Hajdúszoboszló első villámtöltőjét

Hajdúszoboszlón az élmény- és termálfürdő egyik bejáratával szemben 3 csatlakozós, 50 kW-os DC és 22 kW-os AC elektromos autó töltőállomást helyeztek üzembe, amely fizetős rendszerben, kedvező árakon áll a helyi és átutazóban lévő villanyautósok rendelkezésére. A készülékhez két parkolóhely tartozik és a szolgáltatás 24 órában elérhető. A helyszínen töltés közben korlátlan, ingyenes wifi-re kapcsolódhatunk, melynek segítségével akár filmet, videót is nézhetünk, amíg autónk feltöltődik. A készülék indításához a helyszínen egy okostelefonra és egy QR kód olvasó alkalmazásra lesz szükségünk vagy a www.teapont.hu webes felületről QR kód nélkül is elindíthatjuk az oszlopot. Első alkalommal meg kell adnunk a számlázási és bankkártya adatainkat, ezeket el is menthetjük, sőt még RFID kártyát is hozzárendelhetünk, hogy később egyszerűbb és gyorsabb legyen az indítás a szolgáltató bármely töltőoszlopán.

A töltés ára Hajdúszoboszlón

  • az 50 kW-os DC csatlakozók bármelyikén 90,- Ft/kWh + 5,- Ft/perc,
  • a 22 kW-os AC csatlakozón pedig 75,- Ft/kWh + 1,- Ft/perc.

Indíthatunk eseti töltést vendégként, számlázási adataink elmentése nélkül, ekkor előre ki kell választanunk a maximális összeget, amennyiért tölteni szeretnénk 1000, 2000, 3000 vagy 9000,- Ft-os opciók közül választhatunk, melyet a rendszer előre zárol bankkártyánkon és ha elértük az összeget, a töltés automatikusan leáll. Ha kevesebbért töltöttünk, csak a pontos összeg kerül levonásra, a többit felszabadítják és visszakapjuk. Az elektronikus számlát a töltés végén e-mailben küldik meg a megadott címünkre.

Regisztrált felhasználóként nincs előre foglalás, csak a töltés végén a pontos összeg kerül levonásra és a számla ugyanúgy e-mailben érkezik.
A regisztrációt ide kattintva előre is el lehet végezni, így a helyszínen ezzel már nem kell bajlódni.

A készülék üzemeltetője a Sarkcsillag Invest Kft., egy hajdúszoboszlói székhelyű családi vállalkozás, akik letették voksukat a megújuló energiatermelés és a villanyautózás mellett. A cég jelenleg összesen 6,5 MWp teljesítményű naperőművel rendelkezik, melyet a jövőben bővíteni szeretnének. Nem mellesleg a Hajdúszoboszlói Városnéző Kisvonatokat is ez a cég üzemelteti, melyből az egyik 100%-ban elektromos meghajtású.

A család elkötelezettségét az is mutatja, hogy a két elektromos autójukkal már egész Európát bejárták, és 1 év alatt több mint 60.000 km-t tettek meg. Így összegyűjtött felhasználói tapasztalatukra is támaszkodva kezdték el felépíteni „TEA” márkanév alatt elektromos autó töltőhálózatukat Magyarországon.

A TEA hálózat célja valóban az, hogy a villanyautósok mobilitása ne legyen kérdés a jövőben. Valamint nem csak az a cél, hogy utazásaik során – a villanyautósok – könnyen megközelíthető helyeken töltődhessenek fel, hanem az is, hogy komplikációktól mentes szolgáltatási árakkal tudjanak kalkulálni, számolni.

A TEA hálózat jelenlegi állomásai mellé még több is tervben van, melyekről a honlapjukon és a közösségi médiában is be fognak számolni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »