Megkezdődtek az ID.3 átadások

Németországban ünnepélyesen átadták az első Volkswagen ID.3-at. A drezdai „üvegfalú gyárban” (Gläserne Manufaktur) tartott esemény nem csak az első szerencsés vásárló számára volt fontos, a gyártónak is egy új korszak kezdetét jelképezi. A ceremónián részt vett Jürgen Stackmann, a Volkswagen értékesítési igazgatója (akinek ez lehetett az utolsó nyilvános szereplése ebben a pozícióban, ugyanis októberben várható az utódjának kinevezése).

„Már a kezdetekben nagyon lelkesedtem az ID.3-ért. Környezetbarát mobilitás, remek dizájnnal és nagyszerű vezetési élménnyel. Nagyszerű érzés, hogy az elsők között vezethetem ezt az autót.” – nyilatkozta az első ID. 3 1st Edition tulajdonosa.

Az új autók forgalomba állítása a hétvégén is folytatódik Drezdában és Wolfsburgban is. Ez utóbbi helyen további 40 járművet terveznek átadni az előregisztrációval rendelkező vásárlóknak. Az első ügyfelek a First Movers Club elnevezésű Volkswagen ID.3 közösség tagjává is válnak, akik exkluzív tartalmakhoz férhetnek hozzá és eseményeken vehetnek részt. A klub lehetőséget kínál arra is, hogy aktívan részt vegyenek a járművel kapcsolatban felmerülő kérdések tisztázásában, valamint saját ötleteikkel járulhatnak hozzá a fejlesztésekhez.

Az ID.3 1st edition elnevezésű első sorozatából összesen 30 000 példány készül, melyek Európa-szerte pillanatok alatt gazdára találtak. Németországban és Hollandiában több mint 7000 megrendelőnek jutott a limitált kiadásból, majd Norvégia és Svédország következik a listán. A magyar vásárlóknak 80 db jutott, melyek átadása hamarosan hazánkban is megkezdődhet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.