III. Villanyautós találkozó Keszthelyen – 2020. 09. 26.

Szeptember végén immár harmadik alkalommal szervezi meg Szabó András, a Villanyautósok közösségének oszlopos tagja Keszthelyen a villanyautósok baráti találkozóját.

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik Balatonszentgyörgyön, déltől Keszthelyen a Festetics Kastély nyugati udvarában, majd 14:00-tól a Balaton partján, a kikötő közelében folytatódik a program. Előre láthatólag a szárazföldön és a vízen egyaránt megcsodálható lesz a Narke elektromos vízi sporteszköz egy-egy példánya, valamint folytatódik a beszélgetés az autók körül. Erre a helyszínre több autókereskedő is kihozza idei újdonságait, segítve azokat, akik esetleg még nem döntöttek, mire költsék a 2,5 milliós állami támogatást. A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen a helyszínen játszótér, óriáskerék és persze a Balaton part biztosít szórakozási lehetőséget kicsiknek és nagyobbaknak.

Részletes program:

 • 10:00-tól gyülekező a Gulya Csárdánál (8710 Balatonszentgyörgy, Külterület 1022/hrsz.).
 • 11:00-11:30 egyénileg átautózunk Keszthelyre a Festetics Kastélyba (kb. 12 km / 20 perc) – 8360 Keszthely, Kastély u. 1. (megközelítés Sopron u. felől).
 • 12:00-14:00 kötetlen beszélgetés a Festetics Kastély nyugati udvarában az autók mellett, az érdeklődők számára tárlatvezetés a kastélyban. Fontos: a kastély udvarára behajtáshoz és a tárlatvezetéshez előzetes regisztráció szükséges.
 • 14:00-tól az autókkal átparkolunk a Balaton partra, amelyhez szintén szükséges az előzetes regisztráció

A szervezők munkáját minden villanyautós találkozó esetén megkönnyíti az előzetes regisztráció, ezúttal azonban nélkülözhetetlen is, mivel a kastély udvarára kizárólag a regisztrált autókat engedik be.

Legkésőbb szeptember 20-ig jelezzétek a részvételi szándékotokat az ev.keszthely@gmail.com címen. A regisztrációs emailben adjátok meg a következőket:

 • név,
 • város (honnan érkezel),
 • rendszám,
 • márka, típus, évjárat, esetleg
 • akkumulátor kapacitás, szín, valamint
 • elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím),
 • létszám,
 • várható érkezési és távozási idő
 • szeretnél-e a Festetics Kastély tárlatvezetésen részt venni.

Utóbbi adatok megadása nagyban segíti a szervezést, fontos tudni, hogy melyik helyszínen hány autóra lehet számítani.

Töltésre sajnos a Gulya Csárdánál, a Festetics kastélyban és a Balaton parton sem lesz lehetőség, így a szervezők mindenkit arra kérnek, hogy az előző évekhez hasonlóan a környéken található töltőket, a töltési etikettet betartva, és egymást segítve vegyék igénybe!

A helyszín környékén lévő töltési lehetőségek:

 • Sopron u. 2.  – AC 2x Type 2 22 kW (3×32 A) (Mobiliti)
 • Pál u. 1. – AC 1× Type 2 11 kW (3×16 A) (E.ON)
 • Skála köz – DC 50kW + AC 22 kW (e-Mobi)
 • Piac tér – AC 1× Type 2 11 kW (3×16 A) (önkormányzat)
 • Parkolóház, Rákóczi u. – AC 1× Type 2 11 kW (3×16 A) (önkormányzat)

A találkozón várható több márkakereskedés kitelepülése, így olyan villanyautó újdonságok is megtekinthetők lesznek, amilyen típussal nem érkeznek résztvevők.

További információkért kövessétek a villanyautosok.hu honlapot, a Villanyautós közösség Facebook csoportját, valamint a III. Keszthelyi Villanyautós Baráti Találkozó Facebook eseményt.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy a rendezvényen felelősségteljesen, a közúti közlekedési szabályokat betartva, figyelmesen vegyenek részt a közúti forgalomban, hogy mindenki egy szép és élményekben gazdag nappal térhessen haza. Tudatos villanyautósként a rendezvény területein a környezetet óvva vigyázzunk a terület tisztaságára!

A koronavírus elleni védekezés érdekében nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a biztonsági távolságot tartsák be, a lehetőségekhez mérten kerüljék a fizikai érintkezést, zárt terekben, például a kastélylátogatás során viseljenek maszkot (amelyről mindenki maga gondoskodjon), valamint különösen ügyeljen a rendszeres kézmosásra, fertőtlenítésre.

A rendezvényen fénykép- és videofelvételek készülnek, így aki a nyilvános rendezvényen részt vesz, hozzájárul ahhoz, hogy a róla készült fényképfelvétel felhasználásra, közzétételre kerüljenek!

Keszthely város területén 2020.09.25-26-27. napokon a zöld rendszámos gépjárművek részére a parkolás díjmentes lesz! Egyéb napokon csak a töltés alatt nem kell parkolójegyet váltani!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.