Főoldal » elektromosautó-töltés » Superchargeren tölt az e-Golf, Zoe és Ioniq?

Superchargeren tölt az e-Golf, Zoe és Ioniq?

Tegnap jelent meg a Youtube-on egy szenzációs videó. Jürs Lackiererei Lübeck egy Model 3 tulajdonos hölggyel forgatott élő közvetítését szakította meg, hogy a Superchargeren a Tesla mellé tolatott egy Volkswagen e-Golf. Először felháborodottan megkérték, hogy ez a töltőhely kizárólag Tesláknak van fenntartva, legyenek szívesek máshol parkolni. Aztán kiderült, hogy az e-Golf tulajdonos kezdő villanyautós, nincs még tisztában a töltési lehetőségekkel, ezért csatlakoztatta a SuC CCS csatlakozóját a Golfhoz. Ami ezután történt az a tapasztalt Tesla tulajdonosokat is meglepte: az e-Golf tölteni kezdett. Először hibának gondolták, de a töltők kitáblázása gyanússá tette a dolgot: két Supercharger oszlopnál a várakozni tilos tábla kiegészítő táblája elektromos autó töltést jelöl meg, általánosságban, míg a többi oszlopnál konkrétan szerepel a Tesla típus.

Azóta elkezdtek megjelenni a hasonló videók további típusokkal, állítólag nem csak e-Golfot, de Hyundai Ioniq és Renault Zoe tulajdonosok is sikeresen töltöttek. Hivatalos kommunikáció egyelőre nincs arról, hogy ez egy meghibásodás, hacker támadás, valamilyen teszt, esetleg egyes Superchargerek szándékos egyéb típusok felé történő megnyitásának eredménye.

A T&E magazin cikke szerint a videó készítőjének Tesla kapcsolattartója meglepődött, azt mondta nem kellene működni egyéb autók töltésének és az eset kivizsgálását ígérte.

Amennyiben választ kapunk az izgalmas kérdésre, természetesen frissítjük a cikket.

Frissítés (2020.09.12. 16:30): a nextmove csapata is kipróbálta néhány típussal az egyik SuC v3 állomást, sikeresen töltöttek Volkswagen ID.3, Kia e-Niro, Opel Ampera és Porsche Taycan típusokkal, utóbbi 125 kW teljesítményt volt képes felvenni.

Frissítés (2020.09.14. 8:40): a beszámolók szerint vasárnap délután megszűnt a nem Tesla típusok ingyenes töltése a Supercharger V3 töltőállomásokon, ami arra utal, hogy hiba lehetett az eset hátterében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.