Elindult a Volkswagen ID.5 előszériás gyártása

A Volkswagen Sachsen GmbH ma Twitteren bejelentette, hogy megkezdődött az ID.5 előszériájának gyártása a németországi Zwickauban az ID.3 és ID.4 mellett. A MEB padlólemezes villanyautó-család ötös számú tagjának SUV-kupé formatervet álmodtak meg a tervezők, vélhetően az ID.4 szabadidő-autó kupétetős változata lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a műszaki jellemzők tekintetében mit vesz át testvérétől, de külsőre valószínűleg egy olyasmi átalakulásra lehet számítani, mint ami az Audi e-tronok és Sportback változataik között történik. Az áramvonalasabb forma kis mértékben megnyújthatja a karosszériát, és a jobb aerodinamikai tulajdonságok miatt ugyanazon akkuméret mellett bizonyára a hatótávolság is kicsivel magasabb lesz, de a részletekre hamarosan fény derül.

Az ID.5 2021 második felében csatlakozik a kínálathoz, de az ID.4-gyel ellentétben nem lesz globális modell – legalábbis eleinte –, csak Európában várható a megjelenése.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.