Indul a Tesla Model Y értékesítése Dél-Koreában

A Tesla számára egyre fontosabb piacnak számít Dél-Korea, amely nem csak abból látható, hogy 2020-ban több mint 15.000 példányt adtak el a Model 3-ból, hanem az a tény is erre utal, hogy piacra lép a Model Y is az országban.

A Tesla Korea közleménye szerint a Model Y háromféle változatban lesz megvásárolható. A Standard Range modell induló ára 59,99 millió won (16,1 millió Ft), a Long Range változat 69,99 millió wontól (18,8 millió Ft), a Performance pedig 79,99 millió wontól (20,5 millió Ft) indul.

Tesla Model Y

2021-től Dél-Koreában csak a 60 millió won alatti induló árral rendelkező elektromos autók vásárlói jogosultak a bőkezű, egyes tartományokban akár 26 millió wonos (6,25 millió forintos) vásárlást ösztönző támogatásra, így az olcsóbb változat árát nem meglepő módon hajszállal ezen küszöb alá lőtték be.

A Tesla helyi képviselete a Model Y bevezetésével együtt az ország töltőinfrastruktúrájának fejlesztéséről is beszámolt, melynek értelmében idén 27 új Supercharger állomást, és nyolc új szervizközpontot terveznek telepíteni, illetve megnyitni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.