30 ezer euró alatt adják elektromos kombijukat a kínaiak

Az MG5 EV Európa legelső, tisztán elektromos meghajtású kombijaként lépett piacra az Egyesült Királyságban. Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a SAIC által Kínában forgalmazott Roewe Ei5 modell alapján készült villanyautóból egy másik, modernebb megjelenésű változatot is bemutatott a brit autómárka, amelyet az MG Motor Europe fog forgalmazni az európai piacokon.

A tervekkel kicsit megcsúszott az MG, hiszen a villanykombi forgalmazásának már most októberben meg kellene kezdődnie, de a cég tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy ez a jövő évre csúszik. Addig is a vásárlók választhatják a megújult MG ZS EV-t, valamint a vadonatúj Marvel R SUV-t.

Az MG5 Electric 2022 első negyedévében érkezik a márka kereskedéseibe, 30.000 euró, átszámítva kb. 10,7 millió forint alatti indulóáron. A korábban bejelentett specifikációkhoz képest újdonság, hogy az új ZS EV-hez hasonlóan ez a modell is két akkumérettel lesz választható: az egyik 61,1 kWh, a másik 50,3 kWh. Az értékesítés elején csak a nagyobb aksis változat lesz a kínálat része, amely a WLTP szabvány vegyes ciklusában 400 km hatótávval indulhat útnak egy teljes töltés után. A kisebb akkus verzió 320 km-es hatótávolságot mutat majd a kijelzőjén teli aksival.

Az autó mozgatásáért mindkét esetben egy 115 kW-os villanymotor a felelős az első tengely hajtásával, a motor nyomatéka 260 Nm. Az MG emellett a fedélzeti töltő teljesítményét adta még meg, ami 11 kW.

Az MG5 Electric-be is betelepítik azt az iSMART konnektivitási rendszert, amelyet a Marvel R és az új ZS EV tulajdonosai is használhatnak. A kombi csomagtere 479 liter, amely a hátsó ülések lehajtásával közel 1400 literre nő.

Bővebb információkat, részletes felszereltségi és árlistát a forgalmazás kezdetéhez közeledve fog közzétenni a vállalat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.