Elektromos autóként támad fel a Lancia Delta

A Stellantis csoport egyértelműen elköteleződött az elektromobilitás irányába, már nyáron bejelentették, hogy 2024-től több márkanéven kizárólag elektromosított, 2026-tól pedig csak tisztán elektromos modelleket értékesítenek majd. A DS prémium márka mellett ez a jövő vár az Alfa Romeo és a Lancia modellekre egyaránt. A Lancia jelenleg az Ypsilon modellel van jelen a piacon, a márka első embere, Luca Napolitano azonban most egy interjúban elmondta, hogy a legendás Delta is visszatér, természetesen elektromos hajtással.

Lancia Delta 2014 (fotó: Lancia)

„Mindenki a Deltát akarja, és ez nem hiányozhat a terveinkből. Visszatér, és igazi Delta lesz: egy izgalmas autó, a haladás és a technológia megtestesülése. És nyilvánvalóan elektromos lesz!” – mondta Luca Napolitano. „Reneszánsz, ez a szó mindent kifejez az olasz szellemiségről, amely világszerte nagyszerűvé tette a Lanciát.”

Először azonban az Ypsilon megújulása kerül sorra 2024-ben, a Delta tehát legkorábban 2026-ban várható, amikor a Lancia már kizárólag tisztán elektromos modelleket tervez értékesíteni.

Címlapkép: Lancia

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.