Ennyibe kerül a legújabb elektromos MG

Az MG tegnapi sajtótájékoztatója rengeteg új információval szolgált a 2019-ben újjáélesztett, immár a kínai SAIC tulajdonában lévő brit autómárka villanyautóiról. Az egyik ilyen újdonság a Marvel R Electric sportterepjáró vételára, amely 39.990 euróról, átszámítva körülbelül 14,3 millió forintról indul a hátsókerék-meghajtású Comfort változatért. A műszakilag azonos, de magasabb felszereltségű Luxury kiszerelés 43.990 eurónál kezdődik, a magasabb teljesítményű, összkerékmeghajtású Performance verzió listaára pedig 47.990 euró. Az MG jelenleg már 16 európai országban van jelen (ami hamarosan 18-ra bővül), a Marvel R ára piaconként kicsit eltérő lehet a helyi adók miatt. Magyarországra egyelőre sajnos nem léptett be a márka, hozzánk legközelebb Ausztriában lehet megvásárolni az autóit.

A 4674 mm hosszú, 1919 mm széles, és 1613 mm magas szabadidőautó első szállítmánya szeptemberben érkezett Belgiumba, így a vállalat márkakereskedéseiben októbertől már megtekinthető élőben az autó. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a vásárlók megrendeléseinek teljesítése is megkezdődik legkésőbb novemberben.

A Marvel R az MG legelső villanyautója a C-SUV szegmensben, ekkora járművet egyedül az EHS vásárlói kaphatnak az MG-től, ám azt plug-in hibrid meghajtással kínálja a gyártó. A modell műszaki adatait kiválóan összefoglalja a cég által közzétett alábbi táblázat, melyből a legfontosabb információk közül csupán a DC töltés maximális teljesítménye hiányzik, amely 92 kW.

Az utastér meghatározó eleme a középkonzolt befedő, 19,4 colos érintőképernyő, amelyen keresztül elérhetőek az iSMART rendszer funkciói, többek között a DAB+, Bluetooth, Wi-Fi hotspot, Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-tükrözés, időjárás-előrejelzés, valamint az Amazon Music szolgáltatás. A rendszer folyamatosan naprakész marad az over-the-air frissítések által.

A villanyautó már a Comfort fokozatban is gazdag alapfelszereltséggel büszkélkedhet. A vásárlók felár fizetése nélkül kaphatják meg például az MG Pilot vezetéstámogató funkcióit, a hőszivattyút, a LED fényszórókat és hátsó lámpákat, a kétzónás klímát, parkoló asszisztenst, elektromosan állítható és fűtött visszapillantó tükröket, panoráma napfénytetőt, kulcs nélküli feloldást, és elektromosan állítható, memóriafunkciós üléseket. A Luxury csomag ezeken felül 360°-ban látó kamerát, fűtött üléseket, hangulatfényt, és prémium audiorendszert is tartalmaz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.