Gyártásba ment a Škoda elegáns villanykupéja

Megkezdődött a Škoda Enyaq Coupé IV sorozatgyártása a cseh autógyártó vállalat fő üzemében, Mladá Boleslavban, ahol naponta több mint 120 darabot szerelnek össze belőle a munkások a hagyományos meghajtású Octavia, a plug-in hibrid Octavia iV, valamint a szintén MEB-padlólemezes elektromos Enyaq iV mellett.

A 2019-es Vision iV tanulmány alapján megtervezett Enyaq Coupé iV január 31-én mutatkozott be Prágában egy online közvetített eseményen. A dedikált elektromos padlólemez nyújtotta tágas utasteret ez a modell sportos vonalakkal és dizájnelemekkel kombinálja: 570 literes csomagteret kínált, az alapfelszereltségéhez tartozó panoráma üvegtető pedig a legnagyobb a Škoda portfóliójában. Konfigurációtól függően akár 545 kilométeres hatótávolságra is képes, valamint ez az első elektromos Škoda, amely RS kivitelben is megjelenik. Eleinte csak ez a 220 kW teljesítményű, a WLTP szerint 499 km hatótávú, RS jelzésű változat rendelhető, a többi változat később jelenik meg a kínálatban.

A Next Level – Škoda Strategy 2030 részeként az autógyártó 2030-ra még legalább három, méretben és árban az Enyaq iV alatti, teljesen elektromos modellt dob piacra. A cél az, hogy a márka által értékesített teljesen elektromos modellek részesedését 2030-ra a piaci fejleményektől függően 50-70 százalékra növeljék az európai értékesítésben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.