Plug-in hibridet hív vissza a Stellantis tűzveszély miatt

Összesen 19.808 darab példányt kell visszahívni a Stellantis autógyártó csoporthoz tartozó Chrysler Pacifica Hybrid minibuszából, miután a 2017-es és 2018-as modellévben gyártott járműveket tűzveszélyesnek ítélték meg. Egy belső vizsgálat eredménye szerint 12 tűzesetben volt érintett ez a két évjárat, minden esetben leparkolt állapotban voltak az autók, 8 közülük éppen töltött, amikor kigyulladt. Személyi sérülésről nem tud a Stellantis.

A gyártó még vizsgálja a tűzesetek okait, de addig is arra kéri a tulajdonosokat, hogy ne töltsék autóikat, és ne parkoljanak más járművek, illetve épületek közelében. Az Amerikai Egyesült Államokban 16.741, Kanadában 2317, Észak-Amerikán kívül pedig 750 tulajdonosnak kell szervizbe vinnie plug-in hibridjét a visszahívás miatt.

A Chrysler Pacifica Hybrid akkumulátorbeszállítója az LG Energy Solution, azaz ugyanaz a vállalat, amelynek hibás akkucellái derékba törték a Chevrolet Bolt EV és EUV tisztán elektromos autók pályafutását. Az LG közleményében azt írta, hogy nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a tűzesetek az akkumulátorhoz köthetők, így további kommenteket nem kíván tenni az ügyben.

A Chrysler konnektoros hibridjének egyébként nem ez az első visszahívása tűzveszély miatt: 2020-ban 27.634 példányt kellett visszahívni, miután a 12V-os akkumulátor érintkezéseinek rozsdásodása a kigyulladás veszélyét hordozta magában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.