Forgatható képernyőt kapott az új Tesla Model S és X

A legutóbbi modellfrissítéskor a Tesla Model S és X típusok is megkapták a Model 3 és Y modellekből már ismert fekvő képernyőt a korábbi, műszerfalba integrált, álló monitor helyett. Az alábbi twitteren megjelent videó szerint kis késéssel egy új funkcióval is gazdagodtak a zászlóshajók: megérkezett a motoros elforgatási lehetőség. A megoldás előnye, hogy a járművezető úgy állíthatja be a képernyőt, hogy számára a lehető legjobb betekintési szöget biztosítsa, de akár az utasoknak is kényelmesebb irányba fordíthatja, ha töltés közben videózással múlatnák az időt.

Fotó: Bérczi Balázs / Teslamaster

Elsőre azt hihetnénk, hogy utángyártott, egyedi barkács megoldásról van szó, de az újdonságok szétszedésekor Sandy Munro már beszámolt róla, hogy a mozgató mechanika bekerült az autókba, viszont akkoriban motor még nem járt hozzá. Ezért arra valószínűleg nem (vagy nem minden példány esetében) lesz lehetőség, hogy utólag egy távolról érkező szoftverfrissítéssel bekapcsolják az elforgatást az eredetileg enélkül megvásárolt autókban.

Címlapkép: Bérczi Balázs / Teslamaster

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.