Főoldal » elektromosautó-töltés » Utánfutó, amit tölteni lehet?

Utánfutó, amit tölteni lehet?

A Villanyautós tippek és kérdések Facebook csoportban tűnt fel a minap az alábbi, Dunakeszin készült fotó, amely azonnal beindította a tagok fantáziáját. Volt aki a technikai oldalról érdeklődött, hogyan oldható ez meg, de a többség vad ötletekkel állt elő, mit rejthet az utánfutó ponyvája.

Fotó: Rakamazi Bálint

Esetleg valakinek nem termelt elég energiát a sziget üzemű napelemes rendszere egy közeli tanyán a borús téli időben, így utánfutóra helyezett akkumulátorban viszi haza az energiát? Netán az esti fürdéshez készítik villanybojlerben a melegvizet? Talán elektromos motorkerékpár, robogó vagy kvad lapulhat a ponyva alatt?

Fotó: Rakamazi Bálint

A technikai megoldás egyébként nem bonyolult, készen is kapható Type2-Schuko átalakító, amelynek egyik vége a nyilvános AC töltőbe csatlakoztatható, a másik végén pedig hagyományos konnektor található, akár 3 darab is, a három fázishoz egyenként. Olyan elektromos járművek tulajdonosainak gyártják, amelyeket kizárólag konnektorról lehet tölteni, például elektromos robogók, de elvétve lakóautósok is használják, így a csigaház munkaakkumulátorát elektromosautó töltőoszlopról is tudják tölteni. Az egyetlen nehézséget talán az jelenti, hogy az oszlopok el is engedjék a kábelünket a töltés végén.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.