Főoldal » zöld rendszám » Veszprémben részben ingyenes marad a parkolás zöld rendszámmal

Veszprémben részben ingyenes marad a parkolás zöld rendszámmal

Veszprémben a tervezettel ellentétben csak részben szűnik meg a zöld rendszámos járművek parkolási kedvezménye.

Két hete még feltételes módban számoltunk be arról, hogy Veszprém lehet idén a nyolcadik magyar város, ahol megszűnik a tiszta üzemű járművek használatára ösztönző parkolási kedvezmény. Közben Nyíregyháza előzött és október 1-től megszűnt a városban az elektromos autók ingyenes parkolása, így Veszprém a novembertől tervezett módosítással már csak kilencedik lehetne, azonban a közgyűlés enyhített a javaslatban szereplő feltételeken.

November 1-től Veszprémben a személyautók számára a piros zónában a parkolás óradíja a jelenlegi 360 forintról 480 forintra, a sárga zónában 240 forintról 320 forintra, míg a zöld zónában 160 forintról 240 forintra emelkedik.

Utóbbi két díj a zöld rendszámos autók tulajdonosait nem érinti majd, mivel csak a legdrágább, piros parkolási zónában kerülnek azonos elbírálás alá a hagyományos üzemű autókkal. A zöld és sárga zónákban továbbra is ingyenes marad a parkolás a zöld rendszámos járműveknek, ugyanakkor több jelenleg is fizetős területet átsorolnak a sárga vagy zöld zónából a legdrágább piros zónába.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.