auto
2024. 02. 26. hétfő

Ma indult a Teslás kalandor a tizennyolcezer kilométeres ázsiai körútra

A mai napon (2022.10.02) indult el Nyers Tamás egy Tesla Model S volánjánál az egy éve tervezett 18.000 kilométeres ázsiai túrára, melynek során Bajkonurban részt szeretne venni egy rakéta kilövésén, de számos további érdekes célpontja van a túrának az Aral tótól a pokol kapujáig.

A konkrét tervekről, megnézni kívánt látnivalókkal az út 7000 kilométeres iraki főpróbáját követően beszélgettünk Tamással a Villanyóra Podcastben, ma pedig néhányan integettünk neki Miskolcon, az utolsó magyarországi töltésének végén.

Miskolcról Kassa felé indult, és ma este még Lengyelországig tervez eljutni. A komolyabb kalandok valószínűleg csak néhány nap múlva, az orosz határ átlépését követően következnek.

A két hónaposra tervezett út során az elektromosautó-töltő üzemeltetéssel is foglalkozó Nova Futura Zrt. Youtube csatornáján és Facebook oldalán követhetjük Tamás utazását.

Nyers Tamás útibeszámolójának következő epizódja ide kattintva olvasható.

Magyarország – Oroszország Teslával

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.