Főoldal » elektromos autó » Elkészült az ötmilliomodik Tesla

Elkészült az ötmilliomodik Tesla

Röviddel az ötvenezredik Supercharger telepítését követően újabb mérföldkövet ünnepelhet a Tesla, bejelentették az ötmilliomodik autó legyártását.

A Tesla kínai Weibo közösségi oldala szerint az ötmilliomodik jármű egy új Model 3 gyöngyházfehér színben, melyet a kínai Giga Shanghai létesítményben gyártottak. Az ötmilliomodik autó tehát nem kapott olyan különös ismertetőjelet, mint az ötvenezredik Supercharger.

A Tesla jelenlegi gyártási sebességét jellemzi, hogy a negyedik millió elérését 2023. március elsején jelentette be Tom Zhu, a Tesla globális termelési vezetője, a hárommilliós határ eléréséről pedig a 2022. augusztus 4-i éves közgyűlésen beszéltek, így jelenleg alig több, mint egy év kellett kétmillió autó legyártásához, miközben az első hárommillióhoz tíz évre volt szükség, amennyiben a kis sorozatú ős-Roadstertől eltekintünk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.