Főoldal » elektromosautó-töltés » Ingyen Superchargerrel pörgetné fel a Tesla az év végi eladásokat

Ingyen Superchargerrel pörgetné fel a Tesla az év végi eladásokat

Ismét lehet ingyenes Supercharger használattal új Teslát vásárolni, van azonban némi csavar a történetben, nem olyan egyszerű ingyen töltéshez jutni, mint a kezdetekben.

A Tesla többször kínált már ingyenes Supercharger használatot az új autókhoz. A legismertebb, hogy 2017 elejéig minden új Model S és Model X vásárló az idők végeztéig érvényes ingyenes töltést kapott az autójához, de a későbbiekben is voltak olyan akciók, amikor – bár korlátozottan – de ingyenes töltéssel ösztönözték az eladásokat.

A Tesla ajánlói programjában jelenleg is lehet ingyenes mérföldekhez jutni, október végén azonban arról tájékoztatta honlapján és email-ben a Tesla tulajdonosokat az amerikai gyártó, hogy amennyiben idén év végéig rendelnek, sőt, át is vesznek egy új Model S, Model X vagy Model Y típust, arra átvihetik a meglévő régi autójukhoz járó ingyenes töltési jogosultságot.

A Tesla képernyőn megjelenő üzenetben csak az alapvető tudnivalókat közli, mintegy kedvcsinálóként, a honlapon közzétett feltételekből azonban kiderül, hogy az új autóra átvitt ingyenes SuC használat kizárólag az első tulajdonosnak jár, a régi autót nem szükséges beszámíttatni a Teslánál azt meg is tarthatjuk, vagy saját magunk értékesíthetjük.

A megvásárolt új autónak ugyanahhoz a Tesla fiókhoz kell tartozni, amelyhez a jelenlegi, ingyen töltés opcióval rendelkező autó, valamint a kedvezmények nem „halmozhatók”, így az ajánlói programban járó árengedményt valószínűleg nem lehet igénybe venni, amennyiben az ingyenes Supercharger opciót vinnénk át az új autónkra. Fontos, hogy előre kell jelezni az opció áthelyezésére az igényt, már megvásárolt autóra nincs lehetőségünk átvinni az ingyenes töltést.

Új Model 3 vásárlása esetén nem vihető át az ingyenes töltés, talán a közelmúltban megújult modell, azaz a Highland kódnevű frissítés elegendő keresletet hozott erre a modellre.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.