Főoldal » egyéb » EU felmérés az elektromobilitásról

EU felmérés az elektromobilitásról

Az Európai  Bizottság által működtetett European Alternative Fuel Observatory (EAFO) a Vrije Universiteit Brussel vezetésével felmérést végez az alternatív üzemanyaggal hajtott járművek elfogadottságáról az ilyet használó autósok és a nem villanyautót használók körében. A kutatásban való részvétellel segíthetünk azonosítani az elektromos hajtásra való átállás legnagyobb akadályait, illetve feltárhatók az elektromos hajtású járművek legnagyobb előnyei illetve a hozzájuk kapcsolódó legnagyobb kihívások.

Idén a kutatás 12 országra fókuszál, melyek közt megtalálható Magyarország is (Belgium, Dánia, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svédország és Szlovénia). A szakemberek csak úgy kaphatnak átfogó, valós képet a magyarországi helyzetről, ha sokan részt veszünk a kutatásban.

A kutatás mindenki számára nyitott (nem kell villanyautó használónak lenni!), és magyar nyelven az alábbi linken érhető el

https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_3qpvdVAq3GFmhfg

A tavalyi kutatás eredményei alapján készült országjelentések elérhetők az alábbi oldalon:

https://alternative-fuels-observatory.ec.europa.eu/consumer-portal/consumer-monitor

Idén vegyél részt Te is a kutatásban: https://alternative-fuels-observatory.ec.europa.eu/consumer-portal/consumer-monitor

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.