Főoldal » egyéb » Kassára telepítik a Volvo óriási présöntő gépeit

Kassára telepítik a Volvo óriási présöntő gépeit

Nemrég beszámoltunk róla, hogy egyre több autógyártó vállalat követi a Tesla példáját, és mozdul el a gigaöntvények felé, amelyek a gyors és olcsó autógyártás kulcsát jelenthetik a jövőben. A több ezer tonnás erő kifejtésére képes prés-öntő szörnyek egyik fő beszállítója az IDRA Group, akitől nemrég a Ford és a Hyundai is vásárolt, és nem hivatalos források szerint a Volvo Cars is a megrendelői között volt.

Az IDRA a napokban megerősítette a hírt, hogy a svéd prémium autógyártó valóban szerződést írt alá két darab 9000 tonna erejű Gigapress berendezésre, melyek Európa legnagyobb ilyen gépei közé tartoznak. Az is kiderült, hogy ezeknek az otthona a kassai Volvo-gyár lesz.

Forrás: LinkedIn / IDRA Group

A Volvo még tavaly jelentette be harmadik autógyárát a kontinensen, amely 1,2 milliárd eurós beruházásból valósul meg Szlovákiában. A létesítményben kizárólag elektromos autókat fognak gyártani. A gyár bejelentésekor a Volvo 2023-ra ígérte az építkezés kezdetét, és 2024-re a berendezések beszerelését, ám egyelőre nem érkezett hír az alapkőletételről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.