90 új 350 kW villámtöltő Európába

Az insideevs.com híre szerint az Allego 90 db 350 kW teljesítményű villámtöltőt rendelt az Efacec-től. Az Efacec HV350 töltőket Németországban és Hollandiában fogja telepíteni a következő két év során az Allego által vezetett konzorcium. Sajnos Kelet-Európában mi egyelőre az 50 kW DC töltőktől is örömtáncot járunk, gyorsabbakról álmodni is alig merünk, de Magyarország és Németország gazdasági (függőségi) kapcsolatai remélhetőleg hamarosan kikényszerítik majd a fejlődést nálunk is.

Efacec HV 350

Angelo Ramalho, az Efacec vezérigazgatója a következőt nyilatkozta az együttműködésről: „Az Allego-val kötött új megállapodás fontos mérföldkő az Efacec számára. Ez a megállapodás nem csupán megerősíti pozíciónkat, mint Allego legnagyobb elektromos autó töltő beszállítója, de alátámasztja az Efacec innovációra és termékfejlesztésre fordított befektetését, amely lehetővé teszi számunkra a legjobb és legmodernebb termékek szállítását. Az Efacec márkanév egyre inkább gyökeret ereszt a főbb európai piacokon, ami kulcsfontosságú szempont a fejlesztési stratégiánkban, amelyben a közép- és észak-európai régiókat tekintjük leginkább stratégiai területként  a terjeszkedés folytatásához elektromobilitás piacán.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.