Applikációval készülhetsz fel a villanyautózásra

Az EQ Ready App azzal a céllal született meg három évvel ezelőtt, hogy a felhasználók vezetési szokásainak elemzésével segítsen eldönteni, hogy a plug-in hibrid, vagy a tisztán elektromos hajtáslánc illeszkedik-e jobban az egyéni mobilitási igényekhez, valamint hasznos információkat biztosítson ezen technológiák tulajdonságairól, illetve a töltési lehetőségekről.

Most a Daimler okostelefonos alkalmazása megújult felülettel és új funkciókkal várja a villanyautózás iránt érdeklődőket, többek között elérhetővé vált egy hét napos kihívás, amely során a felhasználó hozzájárulásával az applikáció minden egyes utat kielemez, és ez alapján meghatározza, hogy mely konnektoros Mercedes-Benz modell lenne számára a legmegfelelőbb. Az út során a program a forgalmi adatok és sebességprofilok alapján kiszámolja az autó energiaszükségletét, és jelöli, hogy hol tudna újratölteni a felhasználó elektromos járművet vezetve. Újdonság továbbá a töltési szimuláció, amivel a fogyasztó tesztelni tudja, mennyi ideig kellene a töltőnél várakoznia az út folytatásához szükséges elektromosság betöltéséhez különböző töltőberendezések esetén.

Az EQ Ready App elindulása óta több mint 1,6 millió utat vizsgált meg, ennek 90%-a rövidebb volt 50 kilométernél, azaz egy teljesen feltöltött plug-in hibrid modellel is teljesíteni lehetne károsanyag-kibocsátás nélkül. Az összes út 96%-a ráadásul a 100 kilométert sem érte el, ami azt jelenti, hogy a villanyautóktól elvárt több száz kilométeres hatótávra valójában csak az utak négy, vagy annál is kevesebb százalékában van ténylegesen szükség.

Az ingyenes applikáció már több mint 30 országban letölthető világszerte, és autójának márkájától függetlenül bárki használhatja.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.