Megjött Európába az MG eddigi legcsinosabb villanyautója

Ismét egy olyan partraszállásról számolhatunk be, amelytől fájhat az európai autógyártók feje, megérkezett ugyanis a zeebrugge-i kikötőbe az első szállítmány a brit gyökerekkel rendelkező, de kínai tulajdonban lévő MG Marvel R típusú szabadidőautójából. Az MG, mely a villanyautósok között a ZS EV típusú divatterepjárójával vált ismertté, egy, a Facebookra feltöltött videón mutatta be a vadonatúj termékének érkezését, melyhez csupán annyit fűzött hozzá, hogy nagyon hamarosan a kereskedésekben lesz a modell.

Az SAIC autógyártó vállalathoz tartozó brit márka az Egyesült Királyságban indította elektromobilitási pályafutását, jelenleg a ZS EV-t, valamint az MG5 EV-t lehet zéró kibocsátású hajtáslánccal megvásárolni az országban, a HS Plug-in Hybrid pedig konnektoros hibrid hajtással rendelhető. Az autógyártó 2019-ben nagyszabású terjeszkedésbe kezdett, és számos más európai országban nyitott kereskedést, elindítva a ZS EV és HS PHEV értékesítését. Ami a kombit illeti, az Egyesült Királyságon kívül egy másik változat kerül forgalomba, ezt itt mutattuk be részletesen.

Az MG Marvel R a márka jelenleg kapható modelljei közül a legfiatalosabb, dizájnjából eltüntették a hagyományos meghajtású járművekre emlékeztető stílusjegyek többségét, de a hatalmas légbeömlőkkel és a rendszámtábla alatti hűtőráccsal azért ügyeltek arra, hogy sportosnak tűnjön a jármű. És ez nem csupán látszat, a trimotoros változat összkerékhajtással 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra álló helyzetből 212 kW csúcsteljesítménnyel.

A 4674 mm hosszú, 1919 mm széles, 1613 mm magas, 2804 mm tengelytávú villanyautót három felszereltségi változatban árulja az MG (Comfort, Luxury, Performance). A Comfort és Luxury teljesítménye 132 kW 410 Nm nyomatékkal. Az akkukapacitás azonos, 70 kWh, amely a fedélzeti töltőn keresztül 11 kW-tal tölthető. DC töltési teljesítményt nem adott meg a gyártó, de 43 perces töltést ígér 5 és 80 között. A hatótávolság a WLTP szerint 402 km körül alakul, kivéve a Performance változatban, ott 370 km-re csökken a nagyobb energiakivétel miatt.

A Marvel R már előrendelhető, korábban 40 és 50 ezer euró közötti vételárat emlegetett az MG, de rövid időn belül valószínűleg megérkeznek a pontos számok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.