Ismét elmaradt a Microlino villanyautó megjelenése

A BMW Isetta által ihletett Microlino villanyautó gyártója újabb helyzetjelentést tett közzé honlapján a gyártás állapotáról és a kiszállítások várható indulásáról. A Micro Mobility Systems tájékoztatása szerint sajnos az apró buborékautó forgalmazásának kezdete ismét csúszik, miután a világjárvány miatt fontos alkatrészekhez nem tud hozzájutni a vállalat.

A korábbi tervek szerint az első vásárlók már a tavalyi év végén megkaphatták volna megrendelt járművüket, de a gyártás végül nem tudott elindulni, legalábbis nem a kívánt tempóban. A rendelkezésre álló alkatrészekkel már elkezdtek dolgozni az alkalmazottak, de ténylegesen előreláthatólag csak március közepén tudnak nekiállni az összeszerelésnek. A kiszállítás így áprilisra/májusra tolódik Svájcban, és röviddel azután Németországban is átvehetik az autót a vásárlók. A Micro Mobility Systems szerint jó hír azonban, hogy a csúszást kompenzálni tudják majd a gyártás gyorsabb felpörgetésével.

Az alkatrészhiány miatt még a gyártósor sem állt fel teljesen: az alábbi videón az alváz gyártása és összeszerelése látható, a teljes gyártósort akkor mutatja meg a cég, amikor már minden a helyén lesz. Az online konfigurátor februárban indul, elsőként a svájciak számára, röviddel ezután pedig tesztvezetésekre is lesz lehetőség. Az első 500 darab Microlino Pioneer Series jelölésű különleges példány lesz, erről részleteket a közeljövőben tesz közzé a vállalat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.