Főoldal » elektromos autó » elektromosautó-akkumulátor » Az SK On szerint 2028-ban jöhet a szilárdtest akku sorozatgyártása

Az SK On szerint 2028-ban jöhet a szilárdtest akku sorozatgyártása

A Dél-koreai SK On Company a héten jelentette be, hogy mintegy 352 millió USD (kb. 120 milliárd Forint) értékben kíván beruházni annak érdekében, hogy 2028-ban már nagy mennyiségben, sorozatban gyárthasson szilárdtest akkumulátorokat az elektromos járművekhez – számolt be róla a JustAuto.

forrás: www.forbes.com

Az SK Innovation-ból 2021-ben kivált vállalat a jövő év végére tervezi az első kísérleti gyártósorok felállítását és egy minőségellenőrző központ létesítését a Daejeon Seong Kutatóintézetben.

A vállalat azt közölte, hogy várhatóan 2024-ben be is mutatják a tömeggyártásra tervezett akkumulátor első prototípusát. Addig is fokozni kívánják a lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorokkal kapcsolatos kutatásaikat, hogy ne maradjanak le a versenytársaikhoz, a CATL és a BYD-hez képest, akik előrébb tartanak ebben, míg az SK On eddig a nikkel-kobalt-mangán (NCM) kémiára összpontosított.

A szilárdtest akkumulátorok nemcsak gyorsabban tölthetőek, de kisebb a tömegük, nagyobb az energiasűrűségük és hosszabb az élettartamuk, mint a jelenleg használt kémiákkal gyártott akkumulátoroknak. Emellett a tűzveszélyességük is alacsonyabb, így egy lehetséges következő generációja lehet az elektromos járművek akkumulátorainak.

A vállalat az InterBattery 2023 kiállításon mutatta be saját LFP akkumulátorainak prototípusát, aminek előállítása a kevesebb kritikus nyersanyag miatt olcsóbb, így segítheti az elektromos járművek terjedését az alacsonyabb árkategóriás szegmensekben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.