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
auto
2024. 04. 24. szerda

Gyenesdiáson találkoztak a Föld napján a villanyautósok

események

Az előző hétvégén, épp a Föld napján rendezték a 3. Gyenediási Villanyautós Családi napot, amely idén is a Gyenesdiási Önkormányzat 23. Rügyfakadás Tavaszünnepének társrendezvénye volt.

Ahogy az előző években, idén is reggel 9-től gyülekeztek az érdeklődők a gyönyörű panorámával rendelkező balatongyöröki Szépkilátónál. Tízkor elindult a konvoj a gyenesdiási Nagymezőre, a felvonulás biztosítását köszönjük a Gyenesdiási Polgárőr és Vizi Egyesületnek.

A találkozó évről-évre népszerűbb és nemzetközibb, így nem csak Magyarország minden részéről, de külföldről is számos látogató érkezett, Németországból, Romániából és Szerbiából egyaránt érkeztek vendégek. A szabadkai résztvevők meginvitálták a csapatot a 2023. július 14-15. hétvégére tervezett, Szeged és Szabadka által közösen szervezett villanyautós rendezvényre is.

Idén sem maradhatott el a kvízjáték, melyet minden regisztrált résztvevőnek lehetősége volt kitölteni. A gyerekek számára Gyerek-kvíz is készült, melynek minden kitöltője ajándékot kapott.

A helyi játszótéren kívül több szabadtéri játékot is kipróbálhattak a gyerekek, az ütős és dobálós játékok mellett íjászatra, és egy elektromos autóról üzemeltetett légvár használatára is lehetőség volt. Sokan pokrócaikat kiterítve piknikezve élvezték a szép időt.

A Festetics kilátó látogatására mindenkinek egyénileg volt lehetősége, így egyáltalán nem volt fennakadás és tumultus a kilátóban.

Délben babgulyást biztosított és tálalt a Reneszánszlakoma Party Service, amit idén már egy gulyáságyúban készítették, ezen kívül egy retró büfékocsival (Barkas D1000) is kitelepültek, a hűsítő italokat és kávét ebből kínálták.

Szervezett, vezetett túrákon is részt vehettek a látogatók, 11-kor és 14:30-kor indultak a 4-6 km hossző, körülbelül másfél órás kirándulások, ahonnan mindenki mosolygó arccal, boldogan tért vissza.

A második túra előtt Gál Lajos Gyenesdiás polgármestere és Szabó András szervező kisorsolta a felnőttek által kitöltött kvíz nyereményeit, szerencsére minden sikeresen beküldött megfejtőnek jutott ajándék. Köszönjük az ajándékok felajánlását Gyenesdiás önkormányzatának, Balatongyörök önkormányzatának, a TeaPont-nak, MixTea-nak, Trombitás Zoltánnak, a Dressa-nak, az Autókozmetika Hévíznek és a mobile solution-nek.

A rendezvényre több mint 50 autóval közel 150 fő érkezett, akik az egész napot csodálatos, nyárias napsütésben tölthették együtt, néhányan az idei első napégésüket is elszenvedhették.

A szervező, Szabó András, ezúton is szeretné megköszönni mindenkinek, hogy ellátogattak az eseményre. Nagy örömöt jelent számára, hogy a régiek mellett mindig érkeznek új arcok, új látogatók is!

Akár ott volt valaki, akár lemaradt erről a lehetőségről, András szeretettel várja szeptember 23-án Keszthelyen a villanyautós találkozón, vasárnap pedig Elektromajális Győrben, a Magyar Elektromobilitás Egyesület szervezésében.

Ezek a programok várnak vasárnap a győri elektromajálison

 

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.