Főoldal » elektromos autó » Elektromos mikro-egyterűt mutatott be a Honda

Elektromos mikro-egyterűt mutatott be a Honda

Újabb teljesen elektromos meghajtású járművét leplezte le a Honda, ezúttal egy négyszemélyes mikrobuszt, ami kicsiny mérete és kocka formája ellenére akár 210 kilométert is el tud menni egy töltéssel. Az újdonság a Honda N-Van e: nevet viseli, és a Japán piacon fog megjelenni jövő év tavaszán, de az érdeklődők már az október végén rendezett Japan Mobility Show 2023 kiállított darabjai között is megtalálhatják.

Az autó külsőre szinte teljesen megegyezik a 2018 óta gyártott belsőégésű motoros változatával. Árulkodó különbségek azért vannak, az elektromos mikrobusznak a jármű orrán, az embléma mellett található a töltőnyílása, valamint a roncsautók lökhárítóinak újrahasznosításából készült hűtőrács mintázata is eltér. Az utastérbe két tolóajtón keresztül is be lehet szállni, az egyiknél nem akadályoz oszlop, így nagy tárgyak bepakolása is lehetséges.

A Honda N-Van e: cargo változatban is forgalomba kerül, ebben az esetben csak két ülés van az autóban, és 350 kiló a teherbírása. Négyszemélyes kialakításban 300 kilót cipelhet a járgány.

AC hálózaton 6 kilowattal körülbelül 5 órát vesz igénybe az aksi feltöltése, DC oszlopon pedig 50 kW-tal mintegy fél óra alatt lehet 10%-ról 80%-ra tölteni. A mikrobusz kínál V2L funkciót, 1,5 kW leadására képes a csatlakozóján keresztül.

Az autóban megtalálható a Honda Sensing vezetéstámogató rendszercsomag, valamint a Honda Connect rendszer, mellyel néhány funkció távolról, okostelefonon keresztül vezérelhető.

A hivatalos vételár egyelőre nem ismert, de sajtóértesülések szerint átszámítva körülbelül 2,5 millió forintért lehet majd megvásárolni Japánban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.