Főoldal » elektromos autó » Volkswagen: Zwickauból érkezik a Szentháromság

Volkswagen: Zwickauból érkezik a Szentháromság

Megszületett a végleges döntés, nem valósul meg Herbert Diess utolsó nagy projektje, az új wolfsburgi autógyár.

De azt is eldöntötték, hol készül akkor a jövő elektromos Volkswagenje, a Trinity.

Villany-fellegvár

Nem épít Wolfsburg északi részén kétmilliárd euróért új gyárat a Volkswagen az új, SSP platformon érkező, Trinity kódnéven fejlesztett autójának – született meg a végleges döntés azután, hogy Oliver Blume egy évvel ezelőtti  beiktatása után a cég új vezetője egyik első intézkedéseként felülvizsgáltatta elődje, Herbert Dies megaprojektjét.

Ehelyett Zwickauban készül majd az új típus.

A szászországi üzemre már eddig is milliárdokat költött az autógyártó, és már most is kizárólag villanyautók, az ID.3, ID.4 és ID.5 modellek készülnek itt, ezek egyes, más logóval futó testvérmodelljei mellett.

De természetesen nem marad új típus nélkül a főhadiszállás sem. Arról is döntés született, hogy lesz új, tisztán elektromos Golf is a kínálatban, mégpedig szintén az új SSP platformon – ezt pedig Wolfsburg gyártja majd mind a Volkswagen, mind a Cupra változatban. Nem ez lesz az egyetlen új modell a központban, itt készül majd 2025-től az új Tiguan Allspace, 2026-tól pedig az új elektromos Tiguan is.

Arról is döntött a vállalat igazgatótanácsa, hogy a cég osnabrücki üzemében gyártják majd a Porsche 718 új elektromos változatát. Jelenleg itt készülnek a Porsche Cayman és Boxter belsőégésű motoros változatai – írja az Automotive News Europe összefoglalója, amely a Reuters és a Bloomberg értesüléseit is tartalmazza a döntésekkel kapcsolatban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.