Alkalmazás nélkül is indíthatók a Mobiliti töltői

Sokan nem szeretik a mobiltelefonos alkalmazásokat, van aki az okostelefont sem kedveli, de aki nem tud élni a mobilja nélkül, annak is lemerülhet, ellophatják, vízbe eshet, összetörhet. Ilyen helyzetekben nagyon jól jöhet egy olyan kulcstartó, amivel működésre lehet bírni az elektromos autó töltőket.

Mától Mobiliti is biztosítja ezt a lehetőséget a regisztrált ügyfelei számára. A szolgáltató által ügyfélkulcsnak hívott RFID kártyát az NKM TöltőPont alkalmazásban lehet igényelni a Profil oldal Ügyfélkulcs menüpontjában.

Fizikai ügyfélkulcs rendelési folyamat az NKM Töltőpont alkalmazásban
A fizikai ügyfélkulcs fontos jellemzői:
  • Az ügyfélkulcs igénylése jelenleg ingyenes.
  • Az ügyfélkulcs rendelése előtt szükséges a fizetési és számlázási adatok megadása.
  • Az ügyfélkulcs postázásáról a szolgáltató e-mail-t küld, amelyben ismerteti az aktiválás folyamatát.
  • Az ügyfélkulcsot első használat előtt minden esetben aktiválni kell az alkalmazáson keresztül.
  • Az ügyfélkulcs az alkalmazásból tiltható, amire az RFID elvesztésekor lehet szükség.
  • A töltés indításról, leállításról és hibákról push értesítés érkezik a mobiltelefonra, így az RFID használatával is követhetők a töltések.
  • Nagyon fontos, hogy a töltés indítása előtt tájékozódjon az ügyfél az árakról, erre az alkalmazásban van lehetőség.

A fizikai ügyfélkulcs használata:

Töltési díjak

Az NKM-Mobiliti által üzemeltetett AC töltőkön a töltés ingyenes, de a töltés indításához ezeken is szükség van a mobiltelefonos alkalmazásra vagy a fizikai ügyfélkulcsra (a telepítés alatt lévő SPAR töltők kivételével, ahol a töltés a kábel csatlakoztatásakor automatikusan indul).

A DC villámtöltőkön tavasszal az egy hónapos első tesztidőszak során 10 Ft/kWh volt a töltési díj, jelenleg a második tesztidőszakban 50 Ft/kWh áron tölthetünk.

A későbbiekben más árazási mód tesztelése is várható, pl. kombinált (perc + kWh) alapú árazás. A szolgáltató tervezi megkérdezni az ügyfelek véleményét is a számukra elfogadható árazásról, és ezek figyelembe vételével alakítanák ki a végleges árakat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.