Mekkora lesz a Model Y hatótávja?

A Ride the lightning podcastban Elon Musk sok újdonságot árult el a Tesla közeli terveiről, többek között a Tesla Pickup várható árát és fontos jellemzőit és a Roadster 2 modell gyártásának tervezett megkezdéséről is beszélt.

Nagyon sokan viszont egy élhető, kompromisszum-mentes családi autóra várunk már évek óta, így a rakéta hajtóművel felszerelt utcai versenyautó 1,5 vagy 2 másodperces 0-100 km/h gyorsulásánál fontosabb lehet a Model Y hatótávja. Nem titok, hogy a Model Y a Model 3 alapjaira épül, az olcsóbb és egyszerűbb gyártás miatt a két autó az ígéretek szerint 75 %-ban megegyezik majd. A magasabb építés és nagyobb tömeg miatt a Model Y hatótávolsága nyilvánvalóan kisebb lesz, mint a Model 3 remek értékei, hiszen szinte biztosan azonos akkumulátor kapacitásból kell majd gazdálkodni.

Musk a hétvégi interjúban azt mondta, hogy a Model Y hatótávolsága 8-10%-kal lehet kevesebb az alapjául szolgáló Model 3-hoz képest, ebből kiindulva a valamivel 60 000 dollár feletti induló áron várható 7 üléses családi autó 450-480 km megtételére lehet alkalmas egy töltéssel. Sajnos kevésbé jó hír, hogy 2021 előtt nem várható az autó megjelenése.

EZT OLVASTAD MÁR?  Kész az első V3 Supercharger Kínában és kezdődik a helyi Model 3 kiszállítás

Elektromos autót használsz?