Ősszel már foglalható lesz a legolcsóbb elektromos SEAT

A Volkswagen MEB padlólemezére épített el-Born koncepció volt a legelső tisztán elektromos autó a SEAT repertoárjában, mely egy a későbbiekben valóban megvásárolható, sorozatgyártásra szánt modellt előrevetítve állt a kamerák elé, ám a VW I.D. spanyol ikertestvére csak 2020-ban kerül a piacra – a legelső hazavihető villanyautó valójában a Mii Electric lesz, amelynek piaci bevezetésére még idén sor kerül. A városi használatra szánt kisautó a SEAT on Tour európai roadshow keretében fog bemutatkozni, először Oslóban, majd Liverpoolban, Párizsban, és Milánóban, de ennek pontos dátuma még nem ismert. A foglalás kezdetét azonban elárulta a SEAT, szeptemberben már elkezdi felmérni a keresletet autójára a vállalat.

A specifikációk tekintetében egyelőre csak a sötétben tapogatózunk, ám a Mii Electric esetében nem is az lesz igazán lényeges, hogy hány kilométert megy el egy töltéssel, sokkal inkább az, hogy mennyire vonzó árcédulát tud ráakasztani a gyártó. Márpedig a belsőégésű motor által mozgatott Mii a legolcsóbb modellje a SEAT-nak azokon a piacokon, ahol elérhető, és a spanyolok azt ígérik, ez az elektromos változatnál sem lesz másképp: a Volkswagen e-Up! és a Škoda Citigo-e iV testvérmodellje az egyik legmegfizethetőbb villanyautó lesz a piacon. Az európai körúton az el-Born és a plug-in hibrid CUPRA Formentor is részt vesz, csakúgy, mint a tisztán villanyos Minimó koncepció, melyről továbbra sem tudni, hogy bekerül-e a SEAT kínálatába.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.