Egy Boeinget is elvontat az elektromos MINI

Beindította a MINI Electric reklámkampányát a BMW, hiszen miközben a bejelentése óta szinte semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot a tisztán elektromos meghajtású kisautóról, most néhány napon belül két videót is közzétett a német anyacég az egyelőre alaposan álcázott kocsiról. Ugyan az oxfordi gyár dolgozóinak még az év végéig várniuk kell, hogy végre nulla emissziós járműveket is összerakhassanak a belsőégésű motorosok mellett, a minap már betekintést kaphattunk a gyártósorra, ahol a legelső tesztpéldányok készültek az elektromos MINI-ből. A BMW marketingeseinek viszont eszébe jutott, hogy egészen véletlenül pont parkol a garázsban egy Boeing 777F típusú utasszállító repülőgép, ezt használták ugyanis a németek az iNEXT teljesen elektromos SUV koncepciójának megröptetésére a világ körül. Minden adott tehát egy látványos mutatványhoz, amivel meg lehet győzni mindenkit, aki a MINI Electric vontatási képességén aggódik: az autónak meg sem kottyan a 150 tonnás repülő. Persze aki már látta, hogy mire képes egy Tesla Model X, azt annyira nem hatja meg a MINI teljesítménye – a kaliforniaiak sportterepjárója éppen egy ugyanilyen mutatvánnyal állított fel vontatási világrekordot az elektromos személyautók között egy Boeing 787-9 Dreamliner elhúzásával, de az autó már a való életben is számos esetben bizonyított, például hóban rekedt kamiont húzott ki a bajból, illetve a Boring Company alagútjának építésénél is besegített. Hogy a MINI mire lesz képes a valóságban, azt még nem tudjuk, de marketingfogásnak mindenképp kiváló egy óriás repülő elé bekötni a brit miniautót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.