Renault Zoe 2019 bemutató videó

Úgy tűnik ma az új villanyautók bemutató videóinak napját tartjuk, reggel az Opel Corsa-e videóját közöltük, most pedig megjelent a Fully Charged videója az új Renault Zoe-ról. A videó forgatását követően a Renault néhány adat módosítását tette közzé, így ezek tévesen hangzanak el a videóban: a Renault ZOE Z.E50 hatótávolsága 394 kilométer a WLTP ciklus szerint, a 80–120 km/h gyorsuláshoz pedig 7,1 másodperc szükséges. Az előző Z.E 40 elnevezésű modellhez képest a hatótáv 31%-ot növekedett.

A Renault Zoe európai eladásai az elmúlt hónapokban szárnyaltak, számos országban végzett az elektromos autó eladási listák elején. Ennek egyik fontos oka a gyors, 22 kW töltési teljesítmény az Európában elterjedt 3 fázisú elektromos hálózatról, valamint az új modell érkezése előtt a Renault komoly árengedménnyel söpörte ki a raktárkészletet.

Az autó a külső alapján nem tűnik egy teljesen új modellnek, a nagyobb akkumulátor beépítésén kívül a leginkább jelentős változás a CCS DC töltési mód bevezetése.
A Renault ígéretei szerint a következő hetekben megtudhatjuk az Egyesült Királyságban kapható modell árát és pontos felszereltségét, az autó nemzetközi sajtóbemutatója pedig október végén várható. A brit márkakereskedésekbe ősz végén érkezhetnek az első példányok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.