Ez már nem vicc: tényleg rendőrautó lesz a Cybertruckból

A Tesla acélvázas pick-upja sokak fantáziáját megmozgatta, és a világpremier utáni napokban menekülni sem lehetett az olyan képszerkesztő-mesterművektől az interneten, melyeken a Cybertruck valamely szervezet járműveinek, mint például a magyar rendőrség jól ismert festését viseli. A képek viccnek indultak, ám mostanra két országból is érkezett a hír, miszerint a Tesla újdonsága valóban rendőrségi feladatot kap. Egyelőre senki ne kezdje el bűncselekményen törni a fejét, hogy megszervezze élete legmenőbb utazását a villanytank utasterében a rendőrörsig, mert a Cybertruck nem a magyar igazságszolgáltatás támogatója lesz (pedig valószínűleg kevésbé verte volna ki a biztosítékot, mint a kórházaknak vásárolt e-Golfok), hanem a mexikói és a dubaji rendre fognak vigyázni.

Forrás: Twitter/Dubai Police

Az utóbbi nem igazán meglepő, hiszen a dubaji rendőrség híres arról, hogy méregdrága sportautókat, Teslákat, drónokat, és mindenféle teljesen szürreális járművet szolgálatba állít, miért pont a legszokatlanabb kinézetű villanyautó lenne ez alól kivétel? Az Arabian Business információi szerint a Perzsa-öböl dúsgazdag városa egy darabot vásárolt a pick-upból, amit járőrautóként fog használni egy a turisták által kedvelt városrészen. Az arabok viszont már 2020-ra várják a Cybertruck érkezését, így vagy nagyon csalódottak lesznek az autó 2021-es gyártásáig, vagy valamit tudnak, amit mi nem.

Mexikóban plakátok gondoskodnak arról, hogy mindenki tudja, mi következik… Forrás: Twitter/Alejandro Mata

Mexikóban Ciudad Vallés polgármestere döntött a vásárlás mellett, és jelentette be néhány napja 15 darab Cybertruck megrendelését. Pénzből itt sincs hiány, hiszen a közép-amerikai állam egyik legnépszerűbb turista-paradicsomáról beszélünk, de végeredményben éppen a pénz az, ami miatt elektromos autók kapnak helyet a rendőrflottában. Adrián Esper Cárdenas úgy fogalmazott, hogy csupán józan paraszti ész kellett a döntéshez, hiszen a pick-upok ára alig pár év alatt megtérül, miközben a város egy sokkalta magasabb minőségű szolgáltatást kaphat nulla károsanyag-kibocsátás mellett. A 15-ből 10 Cybertruck dupla-, 5 pedig triplamotoros.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.