Hamarosan indul az elektromos Kona európai gyártása

A Hyundai eddig az egész világot a dél-koreai Ulsan-ban lévő gyárból látta el elektromos Konákkal, így az elektromos autó népszerűségét és a gyártási kapacitást is figyelembe véve jelentős, sokszor akár egy éves várakozási idővel lehetett csak hozzájutni a Teslákkal vetélkedő hatótávra képes kis crossoverhez. Az európai gyártás Csehországban, Nosovice-ben 2020 márciusában indul, amelynek előkészítéséhez a Hyundai 80 millió eurót fektetett be. A gyártási kapacitás jelentős: 2020 végéig, tehát kevesebb mint egy év alatt 46 000 példányt terveznek készíteni, ami nem kevés különösen azzal összevetve, hogy 2019-ben 48 000 példány jutott az egész világnak, melyek jelentős részét otthon, Dél-Koreában helyezték forgalomba, így idén annyi elektromos Kona juthat Európának, amennyin 2019-ben az egész világ volt kénytelen osztozni.

Jürgen Keller, a Hyundai németországi ügyvezető igazgatója a gyártás közelgő beindításával kapcsolatban elmondta: „Nagyon nagy igény mutatkozik a megfizethető elektromos járművek iránt Németországban. A Kona Electric gyártásának Európába hozásával igyekszünk még jobban megfelelni az ügyfeleink igényeinek, így gyorsabban hozzájuthatnak majd a jövő mobilitásához.”

Az európai gyártásnak köszönhetően 2020-ban háromszor annyi elektromos Kona jut majd az európai piacra, mint az előző évben, és közben az Ulsan-i üzemben is növelik a termelést, így világszerte csökkenhet a várakozási idő.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.