Akku hiány miatt kevesebb Audi e-tron készül

Az Electrive belga forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a brüsszeli Audi gyárban a tervezettnél jóval kevesebb e-tront gyártanak. Az első negyedévre tervezett 9800 példány helyett csupán 5700 darab legyártására van esély, ami 42%-os visszaesést jelent.

Az Audi e-tron akkumulátorának felépítése

A helyi sajtó információja szerint jelenleg 145 alkalmazottnak nem tudnak munkát biztosítani a gyártósoroknál, de összesen 250 ember munkahelye forog veszélyben. Az értesülések szerint azért torpant meg a gyártás, mert akkumulátor alkatrészekből, egész pontosan lítium-ion cellákból nem rendelkeznek kellő mennyiséggel.

Az Audi akkumulátor beszállítója a dél-koreai LG Chem. Az Audi akkumulátorai az akku gyártó lengyel gyáregységében készülnek és már egy évvel ezelőtt, az e-tron gyártásának megkezdésekor is hasonló akku hiányról számoltunk be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.