Elhalasztják a debreceni BMW gyár építését – FRISSÍTVE

A Debrecenben épülő BMW gyár területén már elvégezték az előkészítő földmunkákat és megkezdődtek a gyár alapozási munkálatai, sőt már a munkaerő toborzása is folyamatban van. Ennek ellenére a Portfolio információi szerint egy évvel elhalasztják a gyár építését.

A döntés oka, hogy a koronavírus-járvány és a korlátozások miatt jelentősen visszaesett a BMW Csoport értékesítése. A BMW kénytelen minden beruházást felülvizsgálni ahhoz, hogy megőrizze likviditási helyzetét. A kereslet várható csökkenésére reagálva a debreceni BMW-gyár építését is elhalasztják egy évvel.

2019. augusztus 16-tól Oliver Zipse a BMW élén (forrás: BMW)

A Magyarország számára különösen szomorú hírt Oliver Zipse, a BMW elnöke jelentette be ma délelőtt a BMW Csoport első negyedéves eredményének a közzétételét követő sajtótájékoztatón. Nicolas Peter, a BMW igazgatósági tagja hozzátette, hogy a beruházási költségeket a tavalyi 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra csökkentik 2020-ban. A magyarországi BMW üzem mellett további beruházásokat is elhalasztanak.

Frissítés:

Szíjártó Péter Facebook posztban egészítette ki a sajtóértesüléseket azzal, hogy a gyár építése jelenleg is folyamatban van, a BMW vezetősége pedig továbbra is elkötelezett a debreceni beruházás iránt. Jövő pénteken Debrecenben személyesen tárgyalnak majd a gyár leendő vezetőivel és a beruházás irányítóival.

EZT OLVASTAD MÁR?  Bizonytalan a Tesla Fremont jövő heti újraindulása

Az index kérdésére a BMW Magyarország kommunikációs igazgatója, Salgó András több hónapos késésről számolt be, ellentétben a BMW vezér Oliver Zipse 1 éves késést prognosztizáló kijelentésével.

Elektromos autót használsz?