Villanyóra #71 – Egy jó konyak valakinek?

A mai adásban megbeszéltük, hogy vajon mennyire szüksége tisztán elektromos platformot csinálnia egy gyártónak, azután pedig Tibor és Balázs mesélt a Škoda Enyaqról, amit a héten teszteltek. Még a rend villanyautóval járó őreivel is beszédbe elegyedtek a teszt alatt. Tibor kipróbált egy Mercedes EQA-t, a Toyota pedig elkezdte a hidrogénes Mirai forgalmazását miután megnyílt hazánk első és egyetlen hidrogéntöltő állomása. Természetesen nem tudtuk kihagyni a hétfői Tesla negyedéves jelentése kapcsán bejelentetett érdekességeket és meglepő kijelentéseket sem. Végül Szöcske most már számokkal mutatta meg, hogyan jelent egyre nagyobb problémát, hogy az elektromos szolgáltatók nem energiatárolókkal, hanem a három fázis erőltetésével próbálják megoldani a túltermelés, vagy a megszaladó feszültség problémáját.

Csatlakozz hozzánk!

Villanyautosok.hu FB oldal

Villanyautós tippek és kérdések FB csoport

Twitter

Instagram

A többi adáshoz hasonlóan a mostani villanyóra is elérhető videó formában is.

Időkódok

0:00​ Intró

1:03 Villanyplatform, vagy porhintés?

18:43 Škoda Enyaq villámteszt

39:38 Mercedes EQA teszt

41:29 Megnyílt az első hidrogén kút

1:03:26 Ismét remek formában a Tesla, Musk pedig továbbra is tud meglepőt mondani

1:25:06 Szöcske bedönti az elektromos hálózatot

A mai adásban szereplő témák írott anyagai:

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.