Érdemes nyitott szemmel járni Budapesten, különleges autót pillanthatunk meg

Bő 40 nap múlva elstartol az idei évre halasztott 2020-as Labdarúgó Európa-bajnokság, amelyhez az UEFA különleges programokkal igyekszik feltüzelni a várakozásokat. Habár a világjárvány miatt továbbra is fennálló egészségügyi kockázatok miatt a szervezők csak online és digitális formában tudják bevonni a rajongókat a sportesemény köré felépített marketingkampányba, az érdeklődőknek egy kicsit azért személyesen is van lehetőségük belecsöppenni a focilázba, csak figyelmesen kell közlekedniük a fővárosban. A mai napon ugyanis megérkezett Budapestre a bajnokság győztes csapatának járó Henri Delaunay-trófea, amely Európa-szerte felbukkan a főbb látnivalóknál.

Forrás: Volkswagen

A trófea már megjárta Rómát és Bukarestet, a magyar vendégszeretetet pedig május 1-jéig fogja élvezni, ami után Bakuba indul, azt követően pedig Koppenhágát, Amszterdamot, Szentpétervárt, Münchent, Glasgow-t, Londont, és Sevillát veszi célba. Ezen városok mindegyikében rendeznek majd EB-meccset. Az ezüsttrófea természetes nem a saját talpán járja a kontinenst, hanem autóval szállítják – erre a feladatra egy különleges matricába burkolt Volkswagen ID.3 villanyautót választott az UEFA, így károsanyag-kibocsátásmentesen és motorzaj nélkül közlekedhet a városok utcáin.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.