KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Szlovákiában már használják a puttonyos Nissan-furgonokat

A sikeres tesztelési időszakot követően a Voltia megkezdte az első Nissan e-NV200 XL Voltia típusú elektromos teherautóinak kiszállítását szlovák partnere, a DPD Slovakia számára. A japán autógyártó haszongépjárművéből már kétféle átalakítás is létezik: az eredeti 4 köbméteres csomagteret először 8 köbméterre növelte a Voltia, idén márciusban pedig bemutatta a még nagyobb puttonnyal gyártott, 10 köbméteres verziót. A DPD flottájában az utóbbi változat 30 példánya áll szolgálatba.

A futárcég a tesztek pozitív eredményei miatt döntött a legnagyobb e-NV200 Voltia használata mellett, melyek azt mutatták, hogy a szállított csomagmennyiség, a futásteljesítmény, és a csomagra vetített szén-dioxid-kibocsátás tekintetében ez az ideális választás. Ráadásul a Voltia és a LeasePlan közös szolgáltatása révén a DPD alacsonyabb havidíj mellett lízingelheti az elektromos furgonokat, mint általában a dízeleket.

A 10 köbméteres Voltia XL raktere 28 centiméterrel nőtt magasságban a 8 köbmétereséhez képest, valamint meg is hosszabbodott a vezetőfülke fölé történő kinyújtásának köszönhetően. A Nissan e-NV200 hajtásláncát nem érintik a változások, tehát 80 kW teljesítmény és 40 kWh akku mozgatja a járművet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.